Sist Emilie och Caroline var hemma hos mig lagade vi en jättegod vegetarisk lasagne. Igår gjorde jag en lasagne som var snarlik den vi gjorde då, fast med bönor och hemmagjord pesto. Det här receptet är KANON!
Sätt på ugnen på 225 c. Skölj och strimla 1 purjolök, finhacka 2 vitlökar. Fräs några minuter i olja medan du skär 1 aubergine i små bitar. Fräs någon minut tillsammans med löken. Tillsätt 500 g tomatkross, 1 msk Sambal Oelek, 3 msk tomatpuré, 1 tsk socker, 1 tsk salt, 1 tsk svartpeppar, 1 grönsaksbuljong och 1 paket färdigkokta kidneybönor. Låt koka ihop några minuter, ställ därefter såsen åt sidan en stund.
Mixa 1 kruka basilika, 2 vitlöksklyftor, 2 msk rostade pinjenötter, 1 dl riven parmesan och 1 dl olivolja. vänd ner 2 burkar kesella och 2 dl riven mager ost.
Varva tomatsås, fullkornslasagneplattor och pestoröran i en ungssäker form. Avsluta med tomatsåsen, stö på ett tunt täcke med riven ost. Grädda långt ner i ugnen i ca 30 minuter. Servera med rucculasallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar