14 september 2009

Kyckling/Qournfliégryta med saffran och apelsin

På söndagar brukar jag laga två rätter så man har lite matlådor under veckan. Igår lagade jag förutom en lasagne även en ytterst improviserad gryta;

Gör en bottenredning på 1 msk smör och 1 msk mazena som du fräser i en gryta. Tillsätt 1 strimlad purjolök, 1 hackad röd chili, 1 paket safran, 1 msk röd currypasta, skalet och saften från 1 apelsin, 1 msk apelsinjuicekoncentrat och 0,5 liter grönsaksbuljong. Låt koka ihop. Häll på 1 dl matlagningsgrädde. Smaka av med, saffran, curry, salt och vitpeppar. Red eventuellt såsen lite till.

Stek 1 kg kyckling eller 1 kg Quorn. Sänk ner i grytan och låt det hela koka i ca 5 minuter. Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar