19 september 2009

Rödvinssås med dragon

Den här såsen åt jag igår tillsammans med klyftpotatis, entrecote/quorn och kidneybönsallad.

Rödvinssås med dragon
Fräs 1 halv finhackad gullök, 1 halv finhackad liten vitlök och 1 msk tomatpuré i 1 msk smör i ett par minuter. Pudra på 2 msk vetemjöl under omrörning. Slå på 4 dl kallt vatten, låt koka upp. Tillsätt 1 svamp- eller hönsbuljongtärning, 2 dl rödvin, 1 msk kinesisk soja, 1 tsk socker och 2 msk torkad dragon. Låt koka ihop under kontinuerlig omrörning i ca 10 minuter tills såsen är tjock. Red den eventuellt ytterligare. Sila såsen om du vill ha den slät. Smaka av med salt, socker och peppar. Blanka av med 1 msk smör. DAMN, vad gott det blir!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar