Hemma hos mig lagar jag två sorters protein till maten: ett vegoalternativ till mig och någonting blodigt till karln. This is for dinner today (alla mina citat på engelska bör läsas på svengelska eftersom det är så jag tänker dem + att det är mycket roligare så):
Marinad
Blanda 1 dl rapsolja med 1 dl soja, 1 msk honung, 2 msk apelsinjuicekoncentrat, 1 dl balsamvinäger och saften från 1 lime. Finhacka 1 röd chilifrukt, riv ca 3 cm ingefära och rör ner i marinaden. Krydda med 1 tsk italiensk salladskrydda och 3 msk sesamfrön.
Jag brukar marinera i påsar, det är lättast och så behöver man inte lika mycket marinad. Idag marinerar jag 2 Quornfiléer och 4 fläskfiléer. Matlåda imorgon!
Sallad
Det bästa som finns är att blanda alla grönsaker, frukt och nötter man gillar till en stor sallad. Ni får inga mått, ta så mycket ni vill ha, proportionerna varierar beroende påvad man har hemma och vad man gillar bäst. I min sallad idag är det:
Mathavre, bra fullkorn! Isbergsallad, kidneybönor, gurka, gul paprika, hackad koriander, sockerärtor, rödlök, avokado, fetaost och tomat. Jag gillar kidneybönorna, rödlöken, avokadon och fetaosten så det blev det mycket av idag.
Dressing
1 dl olivolja, 1 dl balsamvinäger, 1 finhackad röd chili, 2 msk hackad koriander, saften från 1/5 lime, flingsalt och italiensk salladskrydda. Blanda och slå på lite på salladen, servera resten vid sidan om. Vi vill inte ha dyngsur seg sallad!
När proteinet marinerats någon timme är det dags att steka upp det. Stek på låg värme - bränn inte sesamfröna!
Bästa bordsvattnet
Blanda saften från 1 lime, 6 tunna skivor gurka (använd osthyveln) och lite hackad mynta med 1 liter vatten. Här snackar vi virgin mojito!
Voilá!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar